tisdag 15 oktober 2013

Inaktivitet

Ja, här händer inte mycket för tillfället. Sitter och funderar på ifall jag ska bygga lite likviditet (har egentligen som regel att minst ha 1 månadsnettolön) eller om jag ska köpa fler delar av något bolag vid nästa månadsskifte.

Vad gör ni? Bygger likviditet nu när det har börjat bli lite dyrare på börsen eller fortsätter ni att leta nya bolag att investera i?

5 kommentarer:

 1. Jag inväntar vad som händer med skuldtaket och budgeten på torsdag i USA.
  Min förhoppning är att det blir väldigt skakigt och vi får se sjunkande dollar eller sjunkande börs. I Sverige eller USA.

  Annars investerar jag månadsvis.

  SvaraRadera
 2. Ja, tror nog att jag kommer köpa ett tag till också. En mental regel som jag brukar tänka på är hur earnings-yielden (inkl framtida aspekter av den naturligtvis) förhåller sig till den rörlig bolåneräntan. Inte rocket science direkt men jag tänker så länge någon kan få 10-12% av att investera i ett stabilt företag varför skulle man istället välja 2,5% från en ränteplacering.

  Men tänker du att du kör på med dollar-cost-average hela tiden eller finns det något nivå där du slutar köpa?

  SvaraRadera
 3. Bra regel, det är sant. Närmast till hands för mig är att fylla på O, PSEC & KO.
  Funderar på att ta in MCD & ARCP i portföljen. Hur menar du med dollarn?
  Jag brukar bara köpa en större del amerikanskt när dollarn ligger lågt ( 6-7,25kr ca ) i kurs. Har som mål att sprida valutorna i portföljen, exempelvis USD 50%, SEK 25% & EUR 25%.

  SvaraRadera
 4. Hehe, det är mest att tekniken heter så http://en.wikipedia.org/wiki/Dollar_cost_averaging - eller averaging tydligen. Alltså, när man köper med en jämt exempelvis månadsvisbelopp.

  SvaraRadera
 5. Hehe ok. Jag äger inget rent dollarinnehav.

  SvaraRadera