måndag 22 september 2014

Inköp Tesco

Tesco, en av världens största dagligvarukedjor åker in i portföljen. 2 700 aktier á 207 pence. Med anledning att courtaget var svindlade 1 000 kronor tog jag en större position i bolaget än vad jag annars skulle gjort. Logiken för investeringen är enkel. Bolagets verksamhet har förbättras och växt väsentligt sedan 2003 men aktien står nu i nivåer som vi senast såg just 2003. Vinsten beräknas till och med efter vinstvarningen vara väsentligt högre än 2003. Med reviderade H1 2014 siffror på runt  £850m i vinst ligger 2014E på runt p/e 10, vilket jag tycker är billigt för den här typen av bolag.

4 kommentarer:

 1. Vad är anledningen att du inte köper tesco via amerikanska börsen?

  SvaraRadera
 2. Mycket enkelt. Det är ett annat bolag på amerikanska börsen som inte sysslar med dagligvaruhandel.

  SvaraRadera
 3. Det går ju dock köpa Tesco PLC som ADR via den amerikanska börsen om man så vill. Courtage runt 100 kr, om man inte handlar med allt för stora belopp så är ju det ett bra alternativ om man vill äga Tesco.

  SvaraRadera
 4. Sant! Hittade inte den när jag sökte på Avanza men ser att den finns på Nordnet. Fördelen med högt courtage är ju dock att man aldrig kommer vilja sälja aktien då det sved till så när man köpte den =)

  SvaraRadera