måndag 23 juni 2014

Delsålt Fortum

Till skillnad från Lundaluppen så har jag faktiskt lyckas tajma min försäljning av mina fortumaktier någorlunda väl. Idag sålde jag nämligen av ytterligare 75 aktier á 20 EUR, vilket gör att jag nu har 75 aktier kvar (av totalt 215 aktier som jag ägde vid årsskiftet 2013/2014). Tidigare försäljning i år ägde rum vid 17 EUR per aktie. Inköp gjordes runt 13,8 EUR per aktie.

Anledningen till att jag säljer av mina fortumaktier är att jag finner bolaget fullvärderat. Och anledningen till att jag fortfarande behåller några är att jag tror att aktien kan fortsätta upp en bit till.

Jag försöker sedan ett antal år tillbaka följa Peter Lynchs system där jag kategoriserar mina investeringar. Fortum hamnade i facket turn-around (senare även asset-play, i med försäljningen av distributionsnäten). Det innebär att köp sker på attraktiva nivåer och att försäljning ska ske när bolaget uppnått sin turn-around eller att bolagets tillgångar nu blivit fullgott värderade, vilket jag då anser har skett på nuvarande nivåer.

Fortfarande har inte bolaget annonserat sin försäljning av sitt svenska distributionsnät. När så sker kommer jag sannolikt att sälja resterande delar av mitt innehav.

2 kommentarer:

  1. Grattis till tajmingen :-). Tror inte jag sett din blogg tidigare, men den ser lovande ut och åker in på listan

    SvaraRadera
  2. Finbesök! =) Tack! Och kul att du hittat hit!

    SvaraRadera