torsdag 9 februari 2017

Mindre inköp i H&M och Nolato

Brukar inte alltid rapportera direkt när jag köpt någon, men tänker att eftersom jag argumenterat så starkt för H&M att jag även borde redovisa att jag faktiskt även köpt aktier. Jag köpte i samband med mina förra inlägg och ökade upp totalt 4 x 40 aktier, sedan sålde jag efter rapport hälften av dessa och behåller resterade 80 aktier. Snittkurs för köp låg under 240 kr. Nuvarande innehav uppgår till 240 st eller runt 14 procent av portföljen.

Jag har även köpt tillbaka en post Nolato aktier. De rapporterade igår och rapporterade ett förhållandevis starkt avslut på året. Inför 2017 lär de sannolikt öka på vinsten igen. Medicindelen ångar på och telekom har "enkla" jämförelsesiffror från 2016. Och, jag kan bara konstatera att H&M värderas marginellt högre än Nolato, så hur kan jag ange värderingsskäl som ett giltigt argument för att inte äga de. Jag medger mitt fel med att sälja bolaget. Att sälja bara beroende på värderingen är oftast fel har jag upptäckt genom åren, det är dock svårt ibland att låta bli.

3 kommentarer:

 1. Hej,

  Nyfiken på vad som gör att du tror vinsten ökar igen i Nolato under 2017? Sålde själv mina Nolato aktier efter Q3 då jag tyckte värderingen blev ansträngd i förhållande till det, sedan en tid, ständigt fallande resultatet.

  Mvh
  SM

  SvaraRadera
 2. Hej

  Det som gör att Nolatos vinst minskar är att telekom minskat. De hävdar själva att det finns en cyklicitet i försäljningen beroende på produktmodeller. Jag har ingen egentlig anledning att tvivla på det. 2015 var ett väldigt starkt år inom telekom, så det gör det mer sannolikt att 2017/2018 kommer bli starkare än 2016, som var svagt.
  Vidare har medical och industrial gått starkt under perioden så om bara telekom stabiliseras kommer vinsten att öka igen.

  Slutligen har det nog adderat att jag jämför Nolato med H&M, som faktiskt är något högre värderat. Så jag växlade H&M aktier jag köpt före rapport till några Nolatoaktier efter rapporten.

  Jag äger idag Nolatoaktier för ca. 2% av portföljen, så det är inte lika stor post som jag hade tidigare bör även tilläggas.

  SvaraRadera